fredag 14. juni 2013

Bakt potet

Heisann bloggen!

Det er sol, det er fredag, og det er sommer.Da passer det veldig godt med bakt potet! Poteten skal selvfølgelig fylles med lungemos, men du kan få lov til å fylle poteten med akkurat det du selv måtte ønske. Vanlig fyll er ting som skinke, bacon og ost.



Potetene:
Jeg regnet en stor potet per person. Disse la jeg i en ildfast form, skar et lite kors i toppen, drysset på rikelig med havsalt og litt olje. Inn i ovnen på 200 grader i ca en time. Bruker du riktig store poteter kan det være at du trenger litt mer tid.
Om du har lyst til å fyre opp grillen så kan du også tilberede potetene der. Pakk de inn i aluminiumsfolie og legg de på middels varme.

Fyll:
Olje til steking
3 stk sjalottløk
5 soltørkede tomater
2 stk sjampignon (avhengig av størrelse)
1 liten boks mais
1 pakke lungemos

Stek først løk til den blir gyllen. Ha i tomatene og soppen, surr i 1-2 minutter. Del lungemosen i skiver og ha i panna. Rør rundt av og til helt til lungemosen har løst seg opp. Ta i maisen og la det stå på svak varme i 2-3 minutter.

Lag åpning i poteten og ha i en kladd kryddersmør. Ta i rikelig med fyll og topp herligheten med rømme og parmesan.

Server dette med en enkel grønn salat med cherrytomater og ristede pinjekjerner. Helt til slutt drysset jeg litt balsamicokrem på toppen.


Dette er også utmerket mat når du kommer hjem litt sliten fra byen eller dagen derpå. Tror jeg skal tipse potetbakeren om denne oppskriften. Bakt potet med lungemos blir sikkert en suksess blandt de fulle kidza på torget :-) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar