søndag 16. juni 2013

Hjemmelaget ketchup med pepper og basilikum

I dag har jeg laget noe som har blitt en favoritt her i huset, hjemmelaget ketchup. Den holder seg i 2-3 uker i kjøleskapet. Nå i grillsesongen vil nok krukka med denne herlige ketchupen være tom etter bare noen dager, derfor lager jeg ofte dobbelt posjon.

2-3 ss olivenolje
1 løk
1-2 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1,5 dl brunt sukker
1 dl eplecider eddik
Rikelig med kvernet pepper
En håndfull frisk basilikum


Ha olje i middels varm panne. Stek finhakket løk og hvitløk til den blir gyllen. Ha i hakkede tomater, pure, sukker, eddik og pepper. Kok på svak varme i ca en time til ketchupen har tyknet. Ha i basilikum og rør om.

Ha over i glass. Oppbevares i kjøleskap.


Istedenfor pepper og basilikum kan du bruke chili sånn at du får chili-ketchup. Ta 1/2 -1 finhakket rød chili som stekes sammen med løken. Dette blir helt nydelig!!

Server til burger, bruk på pizza, til lungemos med pasta, på brødskiva sammen med ost osv.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar